Search This Blog

Sunday, March 15, 2015

Обраќање на Председателот на ВМРО-ДПМНЕ и Претседателот на Владата на РМ ... No Pasarán! ... Bella Ciao


Како да ја одвоиме државата од политичките партии. Во најавата на завршниот говор на денешното случување во спортската сала Борис Трајковски Груевски беше представен најпрвин како Претседател на ВМРО-ДПМНЕ а потоа и како Претседател на Владата на Република Македонија.

Како ке ме убеди некој дека луѓето кои се собраа во Спортската сала Борис Трајковски и оние надвор од неа - не беа повикани по список од Кол Центрите на ВМРО-МВРО ...

Во делата е вистината, често повторуваше Груевски од напишаниот говор. Не сум го видел Груевски ниеднаш да не чита кога говори, осем кога е гостин кај Миленко и Јанко ... Во кои дела се запрашувам, во оние официјалните на неговата политика (подржана со бројки кои ги издаваат институциите на системот...) или оние паралелните дела и случувања кога се вози во комбе и одлучува како и каде ке биде добро да се промени ГУП и ДУП. Каде да се направи пат во чив посед а каде да се подигне зид да не се гледа што се прави ... Што значи да се бориш за Македонија? На какви бомби ние го трошиме нашето време, запраша Груевски? Ке водиме политика и ке се грижме за народот или ке поработиме малку и за себе - ке се возиме со комбе и ке планираме каде лично ке инвестираме и манипулираме со ГУП-от и ДУП-от, а за не не гледаат што градиме ке подигнеме зид ... е да, улицата ке ја ставиме кај нив ... А некаде по потреба во туѓ имот ке правиме паркови и фонтани, а за побрзо остварување на ДУП и ГУП ке употребуваме динамит, за да не се зае*аваме ...

Клиентите на Груевски беа тука - позади него, до него лево и десно. Може би ми промакна - но не го видов само братучедот ... неговото место е веројатно во некое тајно комбе, од каде тајно командува со институциите на системот. Се` гледа а особено се` слуша ...

Таблет со тастатура. Тоа ке го ветиме за народот. Навистина тој кошта ако се набави на крупно 20 до 30 евра а за да го добиеш ке потрошиш толку пари во вадење на документи за да докажеш дека си во групата која заслужува да го добие ...

Странските инвестиции, за нив честопати говори Груевски и се гордее со нив. Се` тоа би било добро под два услова: секојпат да објавуваат колку такви инвестиции има кај нас а колку во исто време по глава на жител да речеме во соседството. Секако она кое никојпат нема да ни го каже на нас, на народот се специјални одстапки (кои се и колкави се), до странските инвеститори финансирани со буџетски пари. Таквите одстапки и привилегии се неуставен принцип на инвестирање, бидејки давање одстапки само на странски инвеститори е неуставно заради нерамноправноста на пазарот, нарушување на принципот на рамноправност во трката. Ова честопати ни го замераат и пријателите од ЕУ особено Германија.

Како ке заврши сето ова, запраша Груевски? Со правна постапка, ко од пушка одговори Груевски. Со одлука на Кадијата кој го постави Валијата.

No Pasarán! извка Љубиша Георгиевски. Требаше да ја пушти со извикот и познатата песна на италијанските партизани и комунисти Bella Ciao. Сето ова уште еднаш потврди дека Груевски како десна партија, владее со идеи блиски до изворната левица.

No comments:

Blog Archive

Site Meter