Search This Blog

Tuesday, March 17, 2015

Руски азиланти ...

По објавувањето дека САД спрема укинување на визи и замрзнување на сметки во нивните банки и во банките низ ЕУ (во светло на нашата сегашна политичка криза), се прашувам дали во моментот се случува итно префрлување на кешовината на некои наши моќници во руски Офшор дестинации. Ова нашево комбе да не шета сега низ околината на Москва барајки атрактивни плацеви ...

По паѓањето на режимот на Милошевиќ, фамилијата на Милошевиќ се исели во Русија заедно со сета кешовина до која дошол Милошевиќ додека тој ги “бранеше“ србите од агресијата на западот. Со него заминаа и некои други фамилии, пример фамилиите на браќата Кариќ. Се прашувам само дали нашиве “спасители“ имаат доволно кеш за да бидат прифатени за азиланти во Русија.

No comments:

Blog Archive

Site Meter