Search This Blog

Monday, March 02, 2015

Капацит на режисери, сценаристи и аудио миксеристи во редовите на СДСМ ... Холивуд ...

#‎бомба6‬

После секоја петерда, бомба или што ли е - позицијата излегува со образложение дека нема да ги коментира бомбите, дека тоа ке биде разрешено во судската процедура која ја најави Премиерот со пресот каде го обзнани актуелниот Пуч, каде војската е во касарните а имаме само троица притворени и еден осуден и тоа со казна како да ограбил бакалница.

Позиционите мегафони на почетокот објавија дека правење на миксиран разговор е да простите на изрозот пичкин дим - дека доколку некој долго време е следен/прислушуван (има доволно голема аудио база) може да му се конструира било која реченица т.е. текст по сценарија и режија на некој нарачател. Латас на почетокот (пред дваесетина дена) рече еве јас вечер ке седнам позади миксета и ке продуцирам разговор на дваица од опозицијата - каков што сакам. Но до денеска не слушнавме таков миксиран разговор.

Од она што до сега ни беше презентирано на сите ни се соопшти дека во државата немаме мериторна институција која ке потврди дали некоја аудио снемка на разговор е веродостојна или не е. Добро опозицијата измонтира неколку шаливи видеа со актуелните ликови од разговорите кои до сега беа објавени, но никаде не се користеше оригинален глас на “глумците“ ...

За обичен воаер/и какви што сите сме направени овие дваесетина дена досега, објавените 50-сетина телефонски разговори (а се оперира дека такви разговори се со бројка изразена во неколку иљади) беа реални и во одреден контекст искажани - така да ако ова се режирани, исценирани и измиксани разговори морам да кажам дека Холивуд ке им позавиди на режисерите, сценаристите и аудио миксеристите во редовите на СДСМ. Или пак Холивуд се пресели кај нас.

No comments:

Blog Archive

Site Meter