Search This Blog

Tuesday, March 17, 2015

Ване Цветанов

Во светло на најновите афери со плацевите на Водно каде како сопственици се јавуваат разни Офшор копании од Белизе и Швајцарија, кои притоа се испреплетени во многу атрактивни бизниси низ Македонија и се сопственици и на други разни атрактивни плацеви во РМ, ми станува појасно зошто и на кого му сметаше Ване Цветанов како директор на Управата против перење пари. Ване Цветанов не само што беше разрешен од местото директор на Управата против перење пари, туку беше обвинет во случајот Шпион, притворен девет месеци, потоа ослободен од обвинение за шпионажа, но не знам дали куртули од делото злосторничко здружување и злоупотреба на државна и воена тајна.

Колку се транспаретнтни судските процеси (... ветувањето на Груевски за транспарентност и јавност на судските процеси поврзани со аферата “Пуч“), се виде во многу судски случаеви. Се виде и во случајот на Ване Цветанов, кога неговото сведочење пред судот се затвори за јавноста иако самиот вети дека нема да говори за тајните акти ... Милосрдието кон него се покажа кога не му беше дозволено ни да се лечи ... Како се постапува кон оние кои се неблагодарни кон некој кој ти дава доверие и место во институциите на системот се покажа и во овој случај на Ване Цветанов.

No comments:

Blog Archive

Site Meter