Search This Blog

Wednesday, June 20, 2012

Сонце

сл.1  Сонцето е тврорецот на животот ... Утрово кога излегов надвор кога само за кратко паднаа неколку зrаци сонце на моето лице - ме обзема некоја внатрешна радост и мир ... некоја енергија, што ли ... си реков во себе не е чудо што е Македонија една од земјите кои го слават/обожуваат сонцето ... го имаат вградено во своите симболи ...
Во Македонија сонцето е повеќе од симбол ... божество од паганските времиња до денеска ... сите ние како човечки суштества знаеме/осеќаме кога некој ни прави добро ... а сонцето тоа секојдневно го прави ...додека има сонце ке има и живот ...
* ни дава СВЕТЛИНА
* ни дава ТОПЛИНА
* ни дава ЖИВОТ ...

сл.2  Сонцето има специјален третман на Кокино ...
сл.3
сл.4
сл.5  Утринска гимнастика ... во ритамот на будење на сонцето ...
сл.6
сл.7
сл.8
сл.9
сл.10
Повеќе фотографии од сонето кое е честа мета на мојата фотографија на мојот ФБ профил, на линкот тука.

No comments:

Blog Archive

Site Meter