Search This Blog

Wednesday, June 13, 2012

Св.Богородица - Калишта, Струга

сл.1    Светоста на местото е вековна, монасите во некое далечно време стварале монашки келии во брдото и го живееле својт монашки живот подвизувајки се. Долго време овој комплекс беше попознат по хотелот. Во поновото време се е вратено на управување на црквата, изградени се две нови цркви. Од монашките келии е направена атракција за сликање, но сликањето не е дозволено!?. Црквата управува со овој имот со профит. Во склоп на овој имот е и блискиот хотел Бисер кој е сеуште финансиска мистерија ...

сл.2
сл. 3
сл.4
сл.5
сл.6
сл.7
Повеќе фотографии на мојот профил на ФБ, на линкот тука.

No comments:

Blog Archive

Site Meter