Search This Blog

Wednesday, October 20, 2010

ЛЕК ЗА РЕУМА - произлезен од народната кујна ... Rheumatism

http://www.netterimages.com/images/vpv/000/000/012/12351-0550x0475.jpg
http://www.netterimages.com/images/vpv/000/000/012/12351-0550x0475.jpg
Најпрвин морам да упозорам дека ова е запис за лек кој го слушнав од народната медицина.  За вистинско лечење на дијагностицирана реума појдете на соодветен лекар и слушајте ги неговите совети ... Инаку за реума велат дека исчезнува најсигурно три дена после смрта ... Прво за лекот за реума - Rheumatism од народната медицина:
  1. Таблети АНАЛГИН една табла/скатула - Силни болки од различно потекло: главоболка, забоболка, невралгии на n. trigeminus, herpes zoster, лумбаго, ишијалгија, болки кај акутен и кај хроничен ревматизам, болки кај вонзглобен ревматизам, мускулни болки, болки после траума, постоперативни болки, болки кај малигни заболувања, ренални и билијарни колики; ...
  2. Таблети АНДОЛ една табла/скатула - Andol® je pravi izbor i prva pomoć kod povišene tjelesne temperature, različitih vrsta bolova poput glavobolje, zubobolje, mišićne boli te menstrualnih bolova, a ima i vrlo važan protuupalni učinak. ...
  3. Кристали едно пакетче од апотека ... MENTOL KRISTALI 10g ...
  4. Ракија 500 МЛ - лута ...
  5. Се заедно се меша, одстојува 24 часа - потоа се нанесува со блага масажа на местата каде се осеќа реумата, каде боли де ... пред секоја употреба за да се распоредат правилно сите состојки од шишето во кое се чува дозата - треба добро да се промеша ...
Од немајкаде овој лек го пробавме за лекувањето на „ишијалгијата“ на женами во последните два месеци од нејзината борба со болеста  ... бидејки болките и беа големи, таа за да оди на работа (беше многу исполнителна, сакаше да оди на работа и покрај сите болки ... работата и значеше многу ...) земаше јаки седативи кои и го разоруваа стомакот но не и помагаа да и одмине болката од ишијалгијата. Пробавме се` што се нудеше по апотеките за ревматизам кој се дијагностицира и со ренген снимка ... Коњска маст беше еден од мастите кои помагаа на кратко да одмине болката ... ги испокупив сите масти од различни апотеки за проба за да видам која маст ке и помогне ... ја масирав дневно по безброј пати, мислев дека масирајки ја ке пренесам дел од мојата енергија која беше силно насочена да и одминат болките - ке ја одминеше болката за половина час до час и потоа пак се враќаше чиниш се послино ... неможеше да спие, го менуваше креветот за да најде место да заспие, ... велеше дека душеците и се тврди, купивме нови душеци ... кога ке се вратеше од работа седеше на една од фотељите со подигната нога онаа која највеќе ја болеше, така ке ја најдев заспана ... ја замрзев таа фотеља, ке ја најдев на фотељата заспана во положба која не е најздрава ... пробавме и со одење на лекар руматолог кој ја третираше со современи апарати, некакви струи ... само и се зголемуваа болките ... минатата година бевме и на бања која вообичаено е добра за реума ... бевме и кај народен масер кој и ја масираше кичмата ... ништо не и помагаше - затоа го пробавме и овој лек пред да појдеме на акупунктура, велевме кинеската медицина може ке помогне ... всушност и се грчеше мускулот на едната нога од правецот на кичмата преку бутот и листовите, тоа страшно ја болеше ... при крај почнаа да и отекуваат и ногите ... се пробавме ... леков за рума, оној од погоре вршеше работа едно време, но од неколку пати дневно третирање почна кожата на тие места да и гори ... мојата реума на прстите која ја закачив додека во младоста возев мотор и додека работев на отворено, на ладно - ми реагираше, ме гореше ... така знаев дека овој лек нешто работи ... да, пробавме и со Космодиск ... пробавме и со лечење со таканаречени „Чакри“ ...

За жал не било кај Цаци главниот проблем реумата, која секако беше дијагностицирана. Си замина од овој свет во тешки болки на клиника (Онкологија-Радиологија) од болест која и беше дијагностицирана пред скоро шест години, од болест за која се зрачеше и примаше дози на цитостатици, за која одеше на редовни контроли и мислевме, ... бевме убедени дека ја снемало ...

Постот е посветен во спомен на ЦАЦИ ... при крај на месецот ке навршат шест месеци од нејзиното трајно заминување од овој свет.
 :
  1. Таблети АНАЛГИН една табла/скатула - Силни болки од различно потекло: главоболка, забоболка, невралгии на n. trigeminus, herpes zoster, лумбаго, ишијалгија, болки кај акутен и кај хроничен ревматизам, болки кај вонзглобен ревматизам, мускулни болки, болки после траума, постоперативни болки, болки кај малигни заболувања, ренални и билијарни колики; ...
  2. Таблети АНДОЛ една табла/скатула - Andol® je pravi izbor i prva pomoć kod povišene tjelesne temperature, različitih vrsta bolova poput glavobolje, zubobolje, mišićne boli te menstrualnih bolova, a ima i vrlo važan protuupalni učinak. ...
  3. Кристали едно пакетче од апотека ... MENTOL KRISTALI 10g ...
  4. Ракија 500 МЛ - лута ...
  5. Се заедно се меша, одстојува 24 часа - потоа се нанесува со блага масажа на местата каде се осеќа реумата, каде боли де ... пред секоја употреба за да се распоредат правилно сите состојки од шишето во кое се чува дозата - треба добро да се промеша ...
Од немајкаде овој лек го пробавме за лекувањето на „ишијалгијата“ на женами во последните два месеци од нејзината борба со болеста  ... бидејки болките и беа големи, таа за да оди на работа (беше многу исполнителна, сакаше да оди на работа и покрај сите болки ... работата и значеше многу ...) земаше јаки седативи кои и го разоруваа стомакот но не и помагаа да и одмине болката од ишијалгијата. Пробавме се` што се нудеше по апотеките за ревматизам кој се дијагностицира и со ренген снимка ... Коњска маст беше еден од мастите кои помагаа на кратко да одмине болката ... ги испокупив сите масти од различни апотеки за проба за да видам која маст ке и помогне ... ја масирав дневно по безброј пати, мислев дека масирајки ја ке пренесам дел од мојата енергија која беше силно насочена да и одминат болките - ке ја одминеше болката за половина час до час и потоа пак се враќаше чиниш се послино ... неможеше да спие, го менуваше креветот за да најде место да заспие, ... велеше дека душеците и се тврди, купивме нови душеци ... кога ке се вратеше од работа седеше на една од фотељите со подигната нога онаа која највеќе ја болеше, така ке ја најдев заспана ... ја замрзев таа фотеља, ке ја најдев на фотељата заспана во положба која не е најздрава ... пробавме и со одење на лекар руматолог кој ја третираше со современи апарати, некакви струи ... само и се зголемуваа болките ... минатата година бевме и на бања која вообичаено е добра за реума ... бевме и кај народен масер кој и ја масираше кичмата ... ништо не и помагаше - затоа го пробавме и овој лек пред да појдеме на акупунктура, велевме кинеската медицина може ке помогне ... всушност и се грчеше мускулот на едната нога од правецот на кичмата преку бутот и листовите, тоа страшно ја болеше ... при крај почнаа да и отекуваат и ногите ... се пробавме ... леков за рума, оној од погоре вршеше работа едно време, но од неколку пати дневно третирање почна кожата на тие места да и гори ... мојата реума на прстите која ја закачив додека во младоста возев мотор и додека работев на отворено, на ладно - ми реагираше, ме гореше ... така знаев дека овој лек нешто работи ... да, пробавме и со Космодиск ... пробавме и со лечење со таканаречени „Чакри“ ...

За жал не било кај Цаци главниот проблем реумата, која секако беше дијагностицирана. Си замина од овој свет во тешки болки на клиника (Онкологија-Радиологија) од болест која и беше дијагностицирана пред скоро шест години, од болест за која се зрачеше и примаше дози на цитостатици, за која одеше на редовни контроли и мислевме, ... бевме убедени дека ја снемало ...

Постот е посветен во спомен на ЦАЦИ ... при крај на месецот ке навршат шест месеци од нејзиното трајно заминување од овој свет.
 

No comments:

Blog Archive

Site Meter