Search This Blog

Monday, October 18, 2010

ПРЖЕНКО

сл.1 Прженко во две варијанти ... мое омилено јадење летово ...

сл.2 Во едната варијанта има кромид, црвена пиперка и печурки ... се заедно се сецка и се става во тава да се испржи ... кога ке порумени сето, додавам две јаца со малку магдонос, овојпат додадов и урда но во оваа варијанта не ме бендиса ... Втората варијанта на прженко е со патлиџан, и помалку црвена пиперка ... да издинса патлиџанот се додавам исто две јаца магдонос, тука урдата подобро легна ...
сл.3 Првата варијанта во тава на почеток на пржење ...
сл.4 втората варијанта крчка - првата е во тањир ...
сл.5  припремата на јацата, магдоносот и урдата во случајов ...
сл.6 Ракиичка од моето родно поднебје Старо Нагоричане ... винце Александрија црвено, го сакам ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter