Search This Blog

Friday, October 22, 2010

Есенски цвет во Градски парк Скопје

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs941.snc4/73466_455713542448_716372448_5414553_3225563_n.jpg
Пред некој ден бев во Градски парк Скопје, снимив неколку фотки … есента доцни оваа година …

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs766.snc4/66633_455522492448_716372448_5411751_1586428_n.jpg
Незнам како се вика овој есенски цвет, растеше во дворот на бабами, го има по многу скопски дворови и воопшто низ Македонија … цветот е со преубава боја, очито е дека му прија нашата клима …

No comments:

Blog Archive

Site Meter