Search This Blog

Thursday, September 24, 2009

Збунет и луд ... пола пола ... “Луд ј*бе збуњеног“ ...

 
Во услови кога новата власт три години не успева да најде концесионер за ниеден нов патен правец (еден од ветените сто чекора), власта како да се спрема уште една златна кокошка да одстапи во приватни раце ... издаден е јавен повик за прибирање на понуди за концесионерство на веќе изградени автопати и тоа на најфрекфентните.                  Повеќе ».....


Кој е тука збунет а кој луд ?!. Збунет како и секојпат е народот Македонски кој не верува на своите уши дека власта под недефинирани услови сака да одстапи уште една своја златна кокошка. Луда по мене е власта која потот на минатите генерации го продава/концесионира на недефиниран правен приватен субјект - веројатно странска компанија ...

Има ли заинтересирани за ваквиот луд потег на власта. Само луд човек нема да сака да има златна кокошка во своја управа. Досега “итреците“ со системот “пола пола“ ја делеа патарината со наплатувачите, кои како на времето пумпашите на бензинските станици станаа едни од побогатите луѓе во државата. Во минатите години имаше јагма за тие работни места ... Некој сака да воведе нов систем “пола пола“ - но каков ке дознаеме во скоро време ...

Србите имаат една интересна изрека која можеби може да се примени и тука: “Луд ј*бе збуњеног“ ... 
 

No comments:

Blog Archive

Site Meter