Search This Blog

Tuesday, May 26, 2015

Камп и контракамп ... каков е крајот на таа “представа“

Се изнагледавме во МК нова историја  на разни кампови, од кои во поголем број случаеви кога се менуваше власта камперите влегуваа во вторите и третите ешалони на власта. Од еден од камповите имавме Министер за Надворешни работи, висок аташе во важна странска амбасада, многу директори по МК институции и т.н.

Сегашната атмосфера во двата кампа е релативно “мирна“, едните прават секојдневни представи со дневни дози на политика, музика и филм а кај другите важен е пинг понгот и порцијата чоколаден сладолед.

Сценаристите на овие два кампа немаат таква идеја со овие кампови. Некој посакува тука да имаме цврст судир на камперите со полицијата и на камперите со контра камперите. Да се исценира инцидент видовме дека е лесно. Ако се фрли искра на огин што тлее - огинот ке вивне. Нешто ке изгори во огинот додека да дојдат пожарникарите. Се плашам за нови жртви на глупите сценарија ... Ако  влезат “слоновите“ во нашата трева (камперските кампови), не само што тревата ке настрада, ке настрадаат и блиските куќи и живеалишта ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter