Search This Blog

Saturday, May 02, 2015

Пет години ...

Поминаа пет години, чиниш како да се пет дена. Си отиде во ден кога никојпат не бевме дома, бевме секојпат во природа со друштво и мирис на природата која се буди и цвета. Создателот те одзема од нас и те прибра кај себе. Овие денови неколку пати те сонувам. Незнам дали има линк меѓу нашите светови, но повремо те чувствувам како лебдиш во близина ...
Нашите птици самостојно летаат. Едната помалата птица одлета далеку, далеку дури до Сингапур. Вели, дека таму не само што е природен рај, туку дека и општеството е средено во хармонија со убавата природа. Од работа може да се живее, да платиш на другите, да живееш и нешто да ти остане ... Другата птица се врати од Америка. Сега лета кај нас и се труди да застане на свои нозе. Работи во својта струка, собира практика. Лета, но како да се спрема пак да одлета во некја поблиска или подалечна дестинација.
Така, птиците ни летаат а јас тагувам. Не за мене, тагувам што нашите птици не можат да ти се радуваат на тебе. Ти толку многу ги сакаше и им вдахнуваше љубов, им зрачеше со твојата среќна звезда. Им недостасуваш.

No comments:

Blog Archive

Site Meter