Search This Blog

Saturday, May 16, 2015

Немирно море во/над Македонија ... дали е од Харп системите?

Македонија заплови во немирно море. Во морето пловиме со три брода гиганти придружувани со свои флотили. Едниот од бродовите сосе флотилите сигурно ке потене.

Во едниот брод плови актуелната власт. Во овој брод (украсен со гипсани антички фигури ...оние бронзените се оставени на копно бидејки тежат... од славното античко минато и комитскиот период, обоен со жолта боја) немирното море се осети со тоа што три крупни пацови се фрлени во немирното море. Едно зелено глувче веќе преку свој резервиран чамец го напушти бродот кој е оштетен од многуте “бомби“ прикажани во таканаречената “Вистина за Македонија“, нагло свтувајки влево... Останатите пацови од капетанот се цврсто врзани за палубата, ако потоне бродот ке потонат и они. А се знае капетанот последен потонува со бродот. Ке се спасат само некои околни бродови кои по хаваријата ке им треба бајаги боја да се пефарбаат во победничките бои. Од глвниот брод трештат патриотски песни/измешани со рафали од калашникови. Сето ова е комбинирано со поучни филмови од античкото и комитското минато на Македонија. Капетанот е сместен на најсигурното место, удобно завален во фотоеља на која има и масажери. Тој е во својот сон да биде впишан/обележан во митското минато на Македонија. Си нарачал скришом току воштани фигури и дал налог ако го снема (кога ке го снема, пошто нели сите сме гости на овој свет) да се истакнат сите воштани фигури во главните институции на Македонија. Ако потоне главниот брод ке потонат и голем број од малите бродчиња кои прилепено пловат десно со главниот брод. И да не потонат поради оштетување, морето ке ги повлече во моментот кога ке тоне големиот брод, бидејки пловат опасно блиско до главниот брод.

Другиот голем брод наречен “Вистината за Македонија“ со кој плови опозицијата, орјентиран со лев курс на компасот, чиниш (умислени се) дека со помош на пријателите ке го пронајде патот во густата магла и немирното море. Магла сејат сите. Се испушта и од двата главни брода, но и од некој друг (најгуст сејач на магла) кој не го гледаме, но знаеме дека сее многу густа магла од која некој со сигурност ке потоне. Бродот (кој плови со куп плави рози и на крмата има огромна стилизирана роза чиниш тупаница е) удира во високите бранови, удира и во сантите мраз, но сеуште е на површина. На овој брод наместо музика се слушаат “бомби“ со “Вистината за Македонија“, сечена лепена ... На бродот пловат многу прегладнети луѓе за власт. Постат веќе скоро десет години. Ако потоне овој опозициски главен брод со него ке потонат и бродовите од флотилата кои се преблиску до главниот бород (морето ке ги повлече на дното).

Единствен од најсигурните бродови е бродот на Али Ахмети. Тој ги има сите информации од своите менторни пријатели, кои му даваат сигнали сеуште да врти десно заедно со бродот и флотилата на позицијата. Он прв ке дознае дали и кога, во кој момент да заврти лево кон бродот на опозицијата. Он би сакал да плови лево бидејки е задоен со таа идеја од своето политичко детство (ленинисти). Блиску до него е и помалиот брод на Тачи звани “Војвода“ (верниот до гроб). Овој брод е толку оштетен што повеќето пацови од неговото бротче го напуштија а тој заедно со позицијата ке ја дели судбината. Ако она потоне и тој ке потоне како верно куче со својот патрон. Останатата флотила полна со албанско население лесно ке се приклучи на победниците. Тие знаат дека се мезимци на “меѓународната“. На време ке добијат сигнали дали да вртат лево заедно со Али или да си останат на десниот курс.

Оние кои не се определиле ни десно ни лево се чини дел ке потонат сигурно а дел ке се спасат со навремено напуштање на бродот Македонија.

“Меѓународната“ не плови во ова немирно море. Тие шпиунски гледаат/слушаат од високо и завалени во фотељи се обложуваат кој брод прв ке потене заедно со флотилите. Они свршуваат кога гледаат вакви филмови. Најскапо платени луѓе во нивните редови осем газдите се режисерите и сценаристите на вакви филмови во кои некој мора да потоне. Се е по узор на античките Арени и борбите до смрт со штитот или на него. Оној кој е побник во арената чека сигнал од палецот (нагоре или надолу) на патроните, дали поразениот да го погуби или да го остави жив да служи како гладијатор во наредната борба. Харпот е само измислица да им го мути мозокот на сите.

No comments:

Blog Archive

Site Meter