Search This Blog

Friday, May 22, 2015

Каде не води Груевски ...

Општ консензус на надворешната политика на МК до сега беа ЕУ и НАТО. Сите главни ЕУ амбасадори појачани со амбасадорот на САД упатуваат дневни демарши во поблага и потвреда форма дека Владата која ја предводи Груевски не е на патот кон ЕУ и НАТО. По којзнае колку години на некого му текна да игра на картата на Русија, веројатно мислејки дека таму се најсигурни ОфШорКомпаниите, каде веројатно веќе се паркирани неговите лични пари. Не дека не ја сакам Русија и рускиот народ (напротив, рускиот народ, руската душа и култура се дел од нашиот код), но да водиш про руска политика во време кога учествуваш во сите мисии на НАТО и си земја кандидат за прием во ЕУ - проруската политика е негирање на се што до сега си го правел.

No comments:

Blog Archive

Site Meter