Search This Blog

Monday, June 08, 2015

Учење од порази ... успивање со фингирани победи ...

Животот учи дека учењето од порази/грешки е поголемо од учењето од победи. Новак Ѓоковиќ по третпат учи во финалето на Роланд Гарос на болен пораз. Поразот во Париз го прави појак за да победува поворно. Ние упорно ги сакаме само победите и победниците. Ни се слчува суровата реалност - не мошеме ништо да научиме од борбени порази туку не успиваат со фингирани победи ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter