Search This Blog

Tuesday, August 03, 2010

Земи кредит – за да платиш рата од стар кредит … купи ден помини

Ова е дведецениска практика на Македонскиот народ кој со неколку картици во џебот им прави обрт на банките. Тие се разбира тријат раце. Но кога ова го прави државата, се гледа дека и кај неа дошло времето „купи ден помини“. Државата редовно повеќе од две години постено го зголемува месечното задолжување кај домашните банки. Две третини од новиот кредит е да се плати месечната доспеана рата (Пирамидално државно задолжување ?) – една третина да се дополни буџетот за пензи и плати за администрацијата. Банките тријат раце. Тие во нашата економија се единствените во ќар …

No comments:

Blog Archive

Site Meter