Search This Blog

Tuesday, August 03, 2010

Вчера сакав да одам во Крушево – со бесплатниот превоз …

http://www.dnevnik.com.mk/WBStorage/Articles/102F50B020655C419B21D92DAF7460B0.jpg
Керками која е на поздипломски во САД посака да запали свеќа на гробот на Тоше во Крушево. Слушајки дека има организиран автобуски превоз за Крушево кој е платен од буџетот – мислев дека е добра идеја да појдеме до Крушево. Добро е што во последен момент се откажавме од идејата и појдовме на падините на Водно. Ке не симнеа од автобус и нас, како што симнале некои кои не биле пријавени во партијските штабови на ВмроДпмне. Нели Ви е чудно што никаде на интернет немаше објава од каде поаѓаат автобусите. А рекламата за автобускиот превоз одеше само на МТВ.

  • Партиски наместо народен собир – … Што е ова, ние сме членови на ВМРО-ДПМНЕ, ни беше кажано да дојдеме што е можно повеќе. Имаа список и се запишуваа плусови, а минуси за оние што не доаѓаат. … …
  • Во Крушево само подобните Граѓани што сакаа да одат во Крушево на прославата на Илинден биле симнати од автобусите бидејќи не се пријавиле во партискиот месен комитет
  • Не е јасна  иконографијата на обележувањето на денот на државноста, партијски знамиња и обележја на државен митинг
Ке речам добро е што се поштедив/ме себеси од бламажа. Крушево и вечното почивалиште на Тоше ке го посетиме во приватна режија …

1 comment:

Anonymous said...

А што те кошта и поштено да си платиш билет кој и не чини којзнае колку. И од кај знаеш дека ќе те симнеле? Или само онака тресеш напамет.. Ем си сакал гага, ем си се предомислил ем тресеш непромислени.
Друго ... не знаам колку на човек со презиме како твоето му значи поимот Илинден. А истакнуванјето на сликава , кажи ми мајмуне... тебе ти служи како за подсмев?? Какви волови само ја газат земјава

Blog Archive

Site Meter