Search This Blog

Sunday, August 01, 2010

Ми недостасува …

Ми недостасува … Мојата Цаци 
Ми недостасува кога
се будам
заспивам
кога нема да ја сонувам
Ми недостасува кога
ме караше
советуваше
сакаше
Ми недостасува
нејзината грижа
за нашиот дом
за нашите деца
за нашата среќа
Ми недостасува
нејзиното готвење
кифлиците
пеењето
живоста
ми недостасуваат
чекорите
мирисот
среќата
Останаа само спомените
и двата ангела

ЦВЕЌЕ ЗА ЦАЦИ

1. ЦВЕЌЕ  ЗА  ЦАЦИ
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12. Не, не е ова цвеќе од нашата тераса …
13.
14.

No comments:

Blog Archive

Site Meter