Search This Blog

Tuesday, August 31, 2010

„Млекото“ ми го мути паметот …

Си бил еден „Пастир“ – напасувал овци и ги стрижел, живеел скромно но бил славен - лечел со чудна моќ … Лечел кичми на жени што имале мака … Жена ке се пожалела дека ја боли „кичмата“, и за лек правец кај „Патирот“ … Третманот бил прост, тој ке ја напупел жената одпозади и додека работел го терал мажот да сипува козјо млеко, тој терал мажот сипувал млаеко  … Многу мажи велеле дека тоа личи на ебавање, ама млекото им го матело паметот  – но жените велеле дека е тоа само лек за нивната „кичма“ и барале нов третман … Пастирот имал полн скежуал …
Така и нашиот „Пастир“ со неговите советници – не ебат во мозок со планови и проекти кои се неостварливи, велејки дека тие имаат „визија“, преродувајки не, ко да сме неродени … Се прашувам што е замената за млекото на „Патирот“ од предходната мистерија … Неможам да откријам … Мене ова ми личи на голо ебавање – без млеко, без вазелин. Еве неколку примери на голо еба**ње на нашиот „Пастир“:
  • работење 27/7
  • за Македонија се работи
  • од странски инвестиции ке боли глава
  • седумте милијарди евра нови инвестиции
  • облакодери по Скопје
  • 2014
  • подземни сообраќајници
  • треба уште ?!
Во одсуство на големи „проекти“ (тоа можеби е млекото …) нашиот „Пастир“ отвара селски чешми …

No comments:

Blog Archive

Site Meter