Search This Blog

Sunday, April 12, 2015

Трето дете ...


Не е реклама туку сон. Оваа велигденска ноќ сонував дека некого убедувам дека ако се е во ред, сите се здрави и желни - дека секој треба да има трето дете, за да ја осети потполната среќа во животот. Кој друг може повеќе да те израдува осем дете кое со вакво ноженце ке те пробуди од слаткиот сон. Со мирисот на детето цуцајки го прстето - ке го имаш најубавиот ден, година/ни во твојот живот (сетите се само на искрените насмевки и гугања, искрите во неговите очиња - ниедно друго земско богатство нема да ве усреќи така ...) ... Желбата за трето дете мене не ми се оствари имав само две, со кои додека растеа бев неизмерно среќен. Би си пожелел бар да имам три внуци ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter