Search This Blog

Friday, April 10, 2015

Уште кој треба да му каже дека претерано забегал ... Каменот од блиску доаѓа ...

Кога светските сценаристи се разрачунаваат со недисциплинираните нивни “ученици“, тие тоа никојпат нему не му го соопштуваат лично/директно. Тоа го прават индиректно. Најпрвин нарачуваат некој тоа да му го соопшти/ува дома кај него, потоа нарачуваат написи по светските влијателни медиуми, нарачуваат написи по околните соседни телевизии ... На крај бараат некој директно на улица да излезе во помасовен број и да му се спротивстави “со повик“ да се симне од власта ... Во меѓувреме прават пробив и внатре меѓу неговите - бараат некој кој ке го смени, некој од неговите (каменот нели од блиску доаѓа) ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter