Search This Blog

Monday, December 19, 2016

Зошто Заев не победи на последните избори? ...

И покрај фактот што Заев и коалицијата на последните избори доби фантастична и респектабилна бројка на последните избори од над 430.000 гласови, тој сепак во апсолутна бројка доби помалку од Груевски. Зошто Заев не победи на последните избори? ...
Факт е дека Заев е потрошен политичар со многу тешки бремиња на своите плеќи. Заев не успеа да ги придобие неопределените во број каков требаше за да го победи Груевски.
Заев предизборно не ја обедини целосно опозицијата. Сега џабе е налепувањето на бројот на гласачите од останатата опозиција - двете партии со ВМРО предзнак, Левица и трите албански партии (сите тие настапија посебно).

No comments:

Blog Archive

Site Meter