Search This Blog

Monday, December 19, 2016

Зошто “арамијата“ Груевски не “изгуби“? ...

Овие денови сите теоретизираме со фактот зошто “арамијата“ Груевски не “изгуби“ многу повеќе свои подржувачи. Дали се уценувани, крадени, подкупувани или лажени Груевски и покрај сите контраргументи на довчерашната опозиција повторно доби 450.000 подржувачи што е респектабилна бројка загубувајки само мал број од максималната подршка.

Има еден обичај во нашиве балкански простори. Меѓу голем дел од обичниот народ на арамиите и арамијлукот се гледа со симпатии. Погледнете ги народните приказни ке се уверите во тоа. Меѓу народот често се вели вака - “Никој ништо не му може тој е јак - па што ако е и арамија синки оној другиот не е...“

No comments:

Blog Archive

Site Meter