Search This Blog

Wednesday, December 21, 2016

Пристојни и непристојни предлози за теарчани ...

Теарце наеднаш влезе во жижа на интересот на политичките партии. Овие неколку дена до изборниот молк теарчани ке доживат многу пристојни и непристојни предлози за возврат за својт глас. Скоро сум сигурен дека ке има и полициски акции за пронаоѓање на непристојните предлози. Не би сакал да сум во кожата на жителите на Теарце. Правото на глас е сепак лично и е тајна ...
Всушност се дига џева за бадијала и вака да остане како е сега никој неможе да гарантира дека ке има сигурно мнозинство. Сепак се работи за можност само за промена на резултатот за едно пратеничко место (веројатност тоа да се случи е многу мала) кај едната или другата партија кое нема многу да промени во конечниот резултат ...
Партиите си ги мерат преку грбот на теарчани ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter