Search This Blog

Wednesday, September 20, 2006

Агресивна реклама

Во потполност се слагам дека некои реклами неконтролирано испраќаат погрешни пораки до граѓаните, особено до децата.

Премногу насилство, премногу вулгарности и еротика, за што навистина нема потреба...

Во овој случај се работи за Агресивната реклама за новиот бренд на „Мобимак“ - “Т Мобиле“, главниот лик скока од терасата и - замислете - останува жив.

Навистина ова тешко може да се објасни на деца кои ги впиваат рекламите и ги прифаќаат како вистини ... Замислите да се случи некое дете да ја провери вистинитоста од рекламата и заедно со својот мобилен скокне од четврти спрат право на плочникот ...

Кој ке ги сноси последиците од глупавата порака од рекламата ...

Изворно тука.

No comments:

Blog Archive

Site Meter