Search This Blog

Monday, July 09, 2012

Детска игра ...

Сонце, вода, песок, ветерче, деца. Идеални услови да се развие детска игра. Се чини дека во тие моменти на занесеност во играта за детето на постои ништо поважно на светот. Секако детето со едно око ја осеќа присутноста на своите родители кои му влеваат сигурност.
Оној кој го загубил детето во себе ја загубил среќата на искрајната детска игра, ја загубил среќата.
Сакам да гледам детска игра бидејки така ја гледам вистинската среќа на животот. Животот е игра. Оној момент кога ке престанеме да се играме престануваме да бидеме среќни.

No comments:

Blog Archive

Site Meter