Search This Blog

Monday, November 14, 2016

Кој ке победи Курто или Мурто?

Мојот порив да ги анализирам дневните теми се повеќе слабее. Неможам да најдам мотив да пишувам за тема која до сега некако ми изгледа исцрпено - сум ја исцрпил со некој мој напис кој е некаде запишан на мојот блог.
Еве се наближува денот кога на народот му се “враќа власта“ т.е. му се дозволува да биде прашан кој ке го води наредните четири години.

За кого да гласаме на овие избори. Имаат ли неопределените (каде и самиот се вбројувам) оние кои се најбројни во нашиот случај за когао да гласаме.
Од она што се нуди на нашата политичка понуда се плашам дека неопределените ке си останат неопределени и се ке биде по старо. Ке победи некој од двете Курто и Мурто партии, но овојпат се чини со многу тесен резулатат меѓу себе.
Дали сум задоволен од досега што е сработено на МК политичка сцена мислам ова најновото.
Само едно ме радува што МК народ беше мудар и не дозволи да се успеат сценарија каде ке паѓа крв по МК улици низ некакви “мајдани“...
Кој ке победи на овие избори и дали нешто ке се смени. Не е важно кој ке победи. За народот е неважно дали со него ке владеат Курто или Мурто ...
За крај ве подсетувам на едно мое размислување како нашите партиски елити не владеат.

Како не владеат? ... Списоци ... Државен либерален социјализам ... Организиран криминал

No comments:

Blog Archive

Site Meter