Search This Blog

Thursday, April 07, 2016

Улична “демократија“ ...

Институционалната демократија сношти даде виза на уличната “демократија“. Дали МК улична демократија има сила да спроведе крваво сценарио од украински или афрички тип - ке дознаеме во деновите кои предстојат. Од сето ова зависно од развојот и темпото на уличната МК демократија - меѓународната заедница најпрвин ке ни ја одземе препораката а потоа ке формира суд во Хаг (по углед на Косово и бившата ни заедничка држава Југославија) - каде ке ни суди за она кое до сега МК “демократи“ го сториле и она што овие денови ке го сторат.

No comments:

Blog Archive

Site Meter