Search This Blog

Tuesday, August 04, 2015

ДПМНЕ се самоукинува ...

Прштат закони со кои се повлекуваат сите глупи законски предлози донесени од ДПМНЕ во десетина годишното владеење.
  • Се повлекаоа пред студентите и средношколците, сите три пленума се морални победници над врхушката на ДПМНЕ;
  • Се повлекоа пред хонорарците, укинувајки го глупиот закон за придонеси за хонорарците каде им земаа скоро се` недавајки им ништо за возврат;
  • За десетпати ги намалија драконските казни за се и сешто, со кои кога сакаа, кого сакаа го множеја со економска нула. Веројатно се плашат ако ја изгубт власта дека некој ке ги мава со нивен камен (каменот нели од блиску доаѓа) ...
  • Попуштија пред бомбите на Заев и прифатија нови предвреени избри, нов обвинител независен од сегашната судска власт ...
  • Ги примораа најверните троица министри и шефот на тајната служба да абдицираат;
  • Го пепуштаат министерството за полиција на СДСМ;
  • Слушам ке го укинат и законот за демек безбедност на сообракајот на плус 40 степени да се вози со запалени светла. Законот е во процедура на укинување во собранието ...
  • Останува уште да се откажат од Груевски и груевизмот ... за на крај сами да се распуштати самоукинат ... уште да смислат во кој парк да ги паркираат сите глупи бронзани фигури и статуи на кои цел свет им се подсмева (Македонија има највеќе бронза по глава на жител) ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter