Search This Blog

Tuesday, March 19, 2013

Тетка Олга

Тетка Олга

Пред некој ден го изгубив мојот насакан лик од фамилијата. Живееше долго како и нејзината мајка Баба Петрија, живееше долго како и нејзиниот брат - чичко Стојан, живееше 96 години.

Мојата тетка Олга. Ке ја паметам по нејзината благост и погледот кон животот. Не се сеќавам на идна реченица која ја имам чуено од неа а да биде со лош презнак. Ги сакаше сите свои блиски. Ги негуваше фамилијарните вредности. Од се највеќе сакаше сите да бидат среќни како што таа во својата душа беше среќна. Ми има кажано милион приказни од историјата на мојот фамилијарен живот. И оние убавите и оние неубавите. Убавите да не се заборават а неубавите да не се повторат ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter