Search This Blog

Friday, May 15, 2009

Запознај ја Бугарија преку фотографиите на Евгени Динев ...

http://i.frognews.bg/images/obshtestvo/dinev_070409.jpg
фотограф, дизајнер Евгени Динев
Воколку сакате да ја запознете Бугарија и нејзините природни убавини најдобро е да ја посетите самите. Во одсаство на можноста да ја посетам Бугарија, бидејки се зареков дека нема никојпат да отидам во Бугарија додека за таму ми бараат виза - виртуално открив многу места кои преку својата фотографија ми ги представи фотографот и дизајнер Евгени Динев.

Линкот од блогот на Евгени Динев го добив од мој пријател од Бугарија. Веднаш приметив дека се работи за исклучително добар начин да се представи Бугарија како убава приказна. Ако кликнете на секој од насловите на блогот на Евгени Динев ке Ви се отвори цела фото сесија од местото кое е предмет на фотографирање ... самиот ке Ви представам неколку такви преубави фото приказни (кликајте на долните фотки за да Ви се отвори цела фото приказна):
http://stock.evgenidinev.com/photo/IMG_7768d.jpg
Колокита е най-северния от трите носа на полуостров Буджака. Започва от Райския залив (Коренята) и завършва с голям жлеб в местността Германката. До преди години беше диво живописно кътче, ...
http://stock.evgenidinev.com/photo/IMG_7603d.jpg
Май е месеца на Странджа. Зелениката (която е уникална за парка) цъфти и цялата гора грейва в лилави цветове.
http://stock.evgenidinev.com/photo/IMG_7439d.jpg
Така и аз потеглих към Странджа. Преди Китен заваля дъжд и да не останат съвсем зян навъртяните километри, завътрях обратно към Приморско, и от там към Маслен нос.
http://stock.evgenidinev.com/photo/IMG_7258d.jpg
Цъфнали цветчета, зелени дървета и поляни, птички пеят в захлас..., а той е сам на морския бряг, рано, преди слънце да изгрее.
http://stock.evgenidinev.com/photo/IMG_7122d.jpg
Като преглеждам снимките си виждам, че короните на дърветата се бяха раззеленили още в началото на април, а сега зеленеят само брезите и плодните дръвчета. Всичко останало тепърва предстои да се разлисти.
http://stock.evgenidinev.com/photo/IMG_6953d.jpg
В близост до Банско - интересни машрути колкото искаш.
http://stock.evgenidinev.com/photo/IMG_6777d.jpg
Една от любимите ми близки фото-дестинации е Мандренското езеро.
http://stock.evgenidinev.com/photo/IMG_6692d.jpg

http://stock.evgenidinev.com/photo/IMG_6622d.jpg

http://stock.evgenidinev.com/photo/IMG_6482d.jpg

No comments:

Blog Archive

Site Meter