Search This Blog

Tuesday, September 09, 2008

Протоѓери ...

Незнам колкумина од Вас знаат што е тоа “протоѓер“ ... не, не се работи за Мартин Протоѓер Генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ ... се работи за човек кој во старо врме ке се качел на ридот над некое населено место и ке викал најгласно што може - за да соопшти нешто ... или човек кој со барабан во рака шетал по селата и викајки верглал исто соопштение ... во стилот “ ... еј, људи сељани бре ... јутре да дојдете пред коперацију и да дотерате свиње на пелцовање ...“...

читај повеќе »

Вака протоѓерски ми личат бесконечните рекламни соопштенија на владата која ни соопштува што добро ке не снајде таму некаде за неколку години ... навистина е мачно и боли што сето тоа се прави со наши пари, со пари од буџетот ... ке му текне ли на некого дека сето тоа е веќе контрапродуктивно ... на народот му треба работа и леб ... достра му е од ветувања и празни зборови ... не гледам дека се избори на тек ... на кого тоа државата т.е. владата се обраќа ... ветувајки светла иднина ...

1 comment:

Anonymous said...

http://en.wikipedia.org/wiki/Aleksandar_Protogerov
sto mislis?

Blog Archive

Site Meter